B.L.T.23 dec '13 11:45Aangepast op 23 dec '13 14:22

B.L.T. | Amnestie volgens Poetin, hotelmarkt als aanjager en optimistische werkgevers

Auteur: BNR Webredactie

De Russische president Poetin lijkt bezig met een charme-offensief, nu hij links en rechts gratie verleent aan mensen die vast zitten omdat ze het niet eens zijn met zijn bewind.

De oud-oliemagnaat Chodorkovski, Pussy Riot  en waarschijnlijk de Greenpeace-activisten. Zij komen allemaal vrij dankzij de nieuwe amnestiewet van Poetin, net als ongeveer 25.000 andere gevangenen. Maar wie blijven er achter in de Russische gevangenissen? Emile Affolter, woordvoerder Amsnesty International

Hotelmarkt
Voor het eerst sinds jaren zit er weer groei in de vastgoedmarkt! Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur Jones Lang Lasalle. Vooral de hotelmarkt en het logistieke vastgoed zorgen voor een volumegroei van 17 procent ten opzichte van 2012. De groei is grotendeels te danken aan een aantal buitenlandse investeerders die tegen aantrekkelijke prijzen hun slag slaan op de Nederlandse markt. Sven Bertens, analist bij Jones Lang Lasalle, legt uit waarom het Nederlandse vastgoed in trek is bij buitenlandse investeerders.

Werkgevers
Werkgevers zien meer ruimte voor loonsverhoging. Dat zegt de AWVN, de algemene werkgeversvereniging Nederland die honderden bedrijven adviseert bij overleg met de bonden. De werkgevers willen flexibeler zijn: niet overal 3 procent loonsverhoging maar per bedrijf kijken wat de mogelijkheden zijn. Volgens Hans van der Steen, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid AWVN, is die drie procent niet realistisch.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen