B.L.T.20 nov '13 11:43

B.L.T. | Greenpeace-activiste op borgtocht vrij, gokwetgeving en zwanger drinken

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse Greenpeace-activist Faiza Oulahsen mag op borgtocht vrij. Dat heeft de rechter in Sint-Petersburg besloten.

Een tweede Nederlandse verdachte, de Groninger Mannes Ubels, hoort waarschijnlijk later woensdag of hij op borgtocht vrijkomt. Wat er nu gaat gebeuren, is niet helemaal duidelijk. Zo is niet bekend wanneer Oulahsen precies op vrije voeten komt en of zij bijvoorbeeld Rusland mag verlaten. Dat moet blijken uit de rechtbankpapieren. Sanne van Keulen van Greenpeace duidt de stemming.

Gokwetgeving
De liberalisering van de gokwetgeving is levensgevaarlijk voor de Nederlandse sport. Dat zegt de voorzitter van NOC-NSF, André Bolhuis. Het CDA deelt zijn zorgen en wil dat het kabinet garandeert dat de geldstromen richting de sportsector niet opdrogen. Unibet is één van de partijen die de Nederlandse markt wil bestormen. Ewout Keuleers van Unibet,

Zwanger en toch drinken
Verslavingsinstellingen willen dat de overheid een campagne start tegen het gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat veel zwangere vrouwen wel eens een wijntje drinken bij het eten. Het gaat dus niet om vrouwen die heel veel drinken, maar juist om de groep die denkt dat af en toe een beetje alcohol wel kan. Want ook een beetje alcohol kan niet als je zwanger bent, zegt directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcohol Beleid.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen