B.L.T.12 dec '13 11:37

B.L.T. | Verdrag Oekraïne, DNB-onderzoek manipulatie en hypotheek voor flexwerkers

Auteur: BNR Webredactie

President Janoekovitsj is mogelijk tóch bereid een akkoord met de EU te tekenen, over onder meer een vrijhandelsverdrag. Dat zegt EU-buitenlandchef Catherine Ashton tegen de BBC.

Ashton beweerde dat president Joesjtsjenko haar bij een ontmoeting toevertrouwde dat hij de intentie heeft om het verdrag alsnog te tekenen. Terwijl Ashton het nieuws naar buiten bracht, protesteerden pro-Europese Oekraïners nog altijd tegen de presidentiële beslissing om het EU-verdrag niet te tekenen. Correspondent Olaf Koens over de meest actuele stand van zaken in het land.

DNB onderzoekt manipulatie
De Nederlandsche Bank en de AFM zijn begonnen met een inventariserend onderzoek naar mogelijke manipulatie van de valuta derivaten en grondstoffen-markten door banken. Met het onderzoek willen de toezichthouders beter in beeld krijgen welke processen bij banken kwetsbaar zijn en banken scherp houden op de risico's. Dat maakt DNB vandaag bekend in zijn nieuwsbrief banken. Hoogleraar Banking & Finance aan de Universiteit Tilburg Harald Benink.

Flexwerkershypotheek
Kijken naar de toekomst en niet naar het verleden. Het lijkt logisch, maar voor hypotheekverstrekkers is het hartstikke nieuw. Uitzendbureau Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis starten hier in januari mee om zo flexwerkers aan een hypotheek te helpen. Douwe Dijkstra van Obvion licht een en ander toe.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen