B.L.T.17 dec '13 11:44

B.L.T. | Fort Duivesteijn, bankenlobby's en positieve CPB-cijfers

Auteur: BNR Webredactie

Wat gaat Adri Duivesteijn doen? Dat is de vraag die het Binnenhof vandaag bezighoudt, met de stemming over het woonakkoord in het verschiet.

PvdA-senator Adri Duivesteijn houdt zijn poot stijf. Ook na uitgebreid overleg met de PvdA-fractie in de Eerste Kamer gisteravond weet hij nog niet of hij vandaag voor het woonakkoord stemt. In dat akkoord zit de omstreden verhuurdersheffing.

Bankenlobby
Nederlandse banken zijn nog steeds niet open genoeg over hun lobby-activiteiten richting beleidsmakers. Alle banken zeggen dat ze er volledig over rapporteren, maar uit onderzoek van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen blijkt dat geen enkele bank dat ook echt doet. Chris Buijink, Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

CPB
De Nederlandse economie gaat volgend jaar met een half procent groeien. Dat staat in de december-ramingen van het Centraal Plan Bureau. Ook is het planbureau iets positiever dan drie maanden geleden over de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Die krimpt in 2013 met één procent, eerder werd uitgegaan van 1-en-een-kwart-procent. Het begrotingstekort komt dit jaar uit op 3,1 procent, 0,1 procent lager dan verwacht. Of dit de definitieve ommekeer is durft Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau, niet te zeggen.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen