B.L.T.2 okt '13 11:58

B.L.T. Lunchtime | Volkert voorwaardelijk vrij, Greenpeace-piraterij en politieke crisis Italië

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan de VVD ligt, gaat Volkert van der G. niet met proefverlof. De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming heeft vandaag uitgesproken dat Volkert van der G. op proefverlof mag.

Volgens de Raad moet staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie een nieuwe beslissing nemen over de verlofaanvraag.

Crisis Italië
Een politieke crisis in Italië. Premier Letta gaat daar niet akkoord met het ontslag van vijf ministers van de partij van Silvio Berlusconi. De vijf zeggen op te willen stappen om een BTW-verhoging, maar Letta gelooft er niet van. Hij denkt dat het om een protest gaat omdat Berlusconi uit de senaat wordt gezet na zijn veroordeling voor belastingfraude. Vandaag is er waarschijnlijk een vertrouwensstemming. Correspondent Maarten Veeger zegt dat de partij van Berlusconi zwaar verdeeld is;

Greenpeacepiraten
Twee bemanningsleden van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise zijn in Rusland aangeklaagd voor piraterij: de Finse Sini Saarrela en de Finse Amerikaan Dima Litvinov. Waarschijnlijk gaat de aanklacht ook gelden voor de twee Nederlandse actievoerders Faiza Oulahsen en Mannes Ubels. Het is nog niet duidelijk wanneer zij de aanklacht te horen krijgen.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen