B.L.T.5 nov '13 12:17

B.L.T. Lunchtime | Geringe groei, Eindhoven op scherp en Leidse werkstraf

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse economie groeit volgend jaar nauwelijks, met 0,2 procent. Dat voorspelt de Europese Commissie in haar nieuwe economische verwachtingen.

De groei is veel lager dan eerder werd voorspeld, toen dacht de Commissie nog dat onze economie met bijna een procent zou groeien. Maarten Leen, econoom bij ING, licht de situatie toe.

Harde kern
In een groot deel van Eindhoven geldt vanaf woensdagavond een noodverordening voor de Europese wedstrijd die PSV donderdagavond speelt tegen Dinamo Zagreb. Volgens informatie van de politie moet er ernstig rekening mee worden gehouden dat er veel leden van de gevreesde harde kern van Dinamo Zagreb zonder kaartje naar Eindhoven komen. De leden van de zogenoemde Bad Blue Boys zouden uit zijn op een confrontatie met fanatieke PSV-supporters én de politie.

Internet
De 19-jarige Janoek V. moet een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand krijgen omdat hij in april op internet zou hebben gedreigd zijn leraar Nederlands en leerlingen dood te schieten. De officier van justitie eiste de straf dinsdag bij de rechtbank in Den Haag. De dreigberichten in april werden zeer serieus genomen. Verslaggever Laurens Boven weet meer.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen