B.L.T.8 nov '13 11:55

B.L.T. Lunchtime | Tyfoon teistert Filipijnen, Domstad Tourstad en polio besmettelijk?

Auteur: BNR Webredactie

De tyfoon Haiyan heeft op de Filipijnen drie levens geeist. 68.000 bewoners werden geevacueerd.

Redacteur Robin Vinck heeft de storm gevolgd. Er worden windsnelheden verwacht van 360 kilometer per uur gemeten. Dan zijn die tornado's die Nederland onlangs had peanuts, volgensCasper Hootsen van MeteoConsult.

Tourstart
De start van de Tour de France vindt in 2015 definitief plaats in Utrecht. Burgemeester Aleid Wolfsen is blij. De stad heeft keihard onderhandeld om de deal rond te krijgen. Wolsfen is trots, maar het is toch ook wel ironisch. Juist de stad waar het hoofdkantoor van Rabobank staat organiseert de tourstart, terwijl de bank juist stopte met het wielrennen vanwege alle dopingschandalen. Verslaggever Laurens Boven.

Polio
De terugkeer van polio in Syrië kan risico's met zich meebrengen voor Europa. Daarvoor waarschuwen Duitse wetenschappers in wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Na een afwezigheid van 14 jaar steekt het vrijwel uitgebannen virus weer de kop op in het door burgeroorlog getroffen Syrië. Vaccins die in de VS en Europa beschikbaar zijn, kunnen mensen slechts gedeeltelijk beschermen. Volledige genezing is er nog niet.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen