B.L.T.3 mei '16 11:40

3 mei | Philips, F16's en journalistenfonds

Auteur: BNR Webredactie

Philips wil zich meer gaan richten op de zorg. Het levert technologie voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en daarom splitst het de verlichtingstak af.

Philips zal minimaal 25 procent van alle aandelen naar de beurs brengen, de komende jaren wordt de rest verkocht. Zakenbanken J.P. Morgan en Goldman Sachs begeleiden de deal.

F16's
Nederlandse F16's vliegen amper boven Syrie. Dat concludeert een Kamerdelegatie die in het conflictgebied op bezoek was. De straaljagers komen nauwelijks in actie boven Syrië dat ze niet de juiste communicatieapparatuur hebben. Han ten Broeke, Kamerlid voor de VVD, licht toe.

Journalistenfonds
De Tweede Kamer wil dat het kabinet een speciaal fonds in het leven roept, om de juridische kosten te betalen van journalisten die in het buitenland in de problemen zijn geraakt. Het initiatief van D66 moet correspondenten en verslaggevers in het buitenland bescherming bieden. Maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan zo'n fonds. Arnold Karskens, oorlogsverslaggever en schrijver van het boek 'Journalist te koop'.

En natuurlijk de BNR Topic:
Reageer in de uitzending met #BNRTopic op Twitter, via Facebook, of bel 020-468 0000.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen