B.L.T.16 jun '16 10:12

15 juni | Terreurdreiging België | Kerncentrales | Denk

Auteur: BNR Webredactie

De Belgische politie heeft aanwijzingen voor nieuwe aanslagen in Brussel. Een terreurcel is op weg naar dat land en er zijn concrete aanwijzingen dat ze aanslagen gaan plegen. Dat staat in een waarschuwing die door de antiterrorisme-afdeling gemaild is aan alle politiebureaus.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft die e-mail in handen. Dirk Coosemans is journalist van de krant, en hij vertelt wat er in de e-mail staat:

Kerncentrales
De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat kijken of Nederland wel goed samenwerkt met buurlanden om kernrampen te voorkomen. Het onderzoek van de OVV richt zich in eerste instantie op België. Veel inwoners in de grensstreek maken zich zorgen over de veiligheid van de kernreactoren bij de Belgische plaatsen Doel en Tihange. Voorzitter van de OVV Tjibbe Joustra vertelt waarom het onderzoek gestart wordt.

DENK
Twee zorginstellingen gaan onderzoek laten doen naar de integriteit van DENK-voorzitter Selçuk Öztürk. Het Kamerlid van de nieuwe partij Denk zou in zijn tijd als fractie-voorzitter van de PvdA in Roermond zorgpanden in handen hebben gekregen voor een veel te lage prijs en mogelijk zelfs een medewerker hebben omgekocht. In de uitzending Jeroen Wester, journalist bij NRC, de krant die dit boven water kreeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen