B.L.T.10 aug '16 14:37

10 augustus | Energie omlaag, advocaat voor Yuri en Edwin S. resocialiseert

Auteur: BNR Webredactie

Consumenten betalen gemiddeld 100 euro minder voor hun energierekening dan een jaar geleden, meldt het CBS. Goed voor de portemonnee, maar de inflatie is er niet per se bij gebaat.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

De lagere prijzen zijn vooral te danken aan de lagere grondstofprijzen, met name van olie en gas. Dat de gastarieven toch nagenoeg gelijk bleven, had vooral te maken met de belastingen, legt Floris Jannsen, econoom bij het CBS uit. 'Meer dan de helft van de prijs is belasting, bij elektriciteit is dat 26 procent. De lagere prijzen werken ook door in het inflatiecijfer en dat betekent dat dit een grote impact heeft gehad op de negatieve inflatie.'

Yuri van Gelder heeft een advocaat ingeschakeld. Cor Hellingman staat de turner bij nadat Van Gelder maandag door TeamNL werd uitgesloten van verdere deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hellingman stond Van Gelder in 2010 ook al bij. Toen werd de turner door de turnbond uit de selectie voor het Wereldkampioenschap gezet.Hellingman stond Van Gelder in 2010 ook al bij. Toen werd de turner door de turnbond uit de selectie voor het Wereldkampioenschap gezet.

De Nederlandse staat moet de tot levenslang veroordeelde Edwin S. deel laten nemen aan activiteiten gericht op zijn mogelijke terugkeer in de samenleving. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten, waarmee gehoor wordt gegeven aan het kort geding dat S. aanspande. S. zit op dit moment een gevangenisstraf van 25 jaar uit, waar hij er 23,5 jaar van achter de rug heeft. Tot op heden weigert de Staat echter om hem deel te laten nemen aan activiteiten gericht op zijn resocialisatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen