B.L.T.12 aug '16 15:35

12 augustus | Yuri dronk niet eens zo veel en Lowlands druk maar op scherp

Auteur: BNR Webredactie

Vier, maximaal vijf biertjes. Meer heeft turner Yuri van Gelder niet gedronken op de beruchte zaterdag in Rio.

Yuri van Gelder met zijn coach Bram van Bokhoven.
Yuri van Gelder met zijn coach Bram van Bokhoven. (ANP/SANDER KONING)

Dat verklaarde de turner tijdens het kort geding waarin hij van NOC*NSF eist mee te mogen doen aan de finale van het ringzwaaien. ‘Na een geslaagde kwalificatie doen we dat altijd, nu dus ook’, zei Van Gelder in de rechtbank in Arnhem. ‘Ik was met mijn gasten in het Holland Heineken House, daarna heb ik een gast naar zijn appartement begeleid met een taxi. Ik spreek de taal namelijk.’

De groei van de Nederlandse economie stemt tot tevredenheid bij Minister van Economische Zaken Henk Kamp: 'We zitten in een goede beweging. Het is nu zaak om deze beweging ook in het laatste jaar van deze regering vast te houden.' De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2016 met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Hiermee is de Nederlandse economie voor het negende kwartaal op rij gegroeid.

Nadat de editie van vorig jaar voor het eerst in tien jaar niet werd uitverkocht, lijkt het festival Lowlands dit jaar weer op weg naar een uitverkocht huis. Terreurdreiging zal dit jaar een belangrijk thema zal zijn. ‘Het heeft onze volle aandacht’, zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. ‘Zolang we gewoon naar de supermarkt kunnen lopen, moeten we ons niet bang laten maken. Je kunt er niet meer dan het maximale aan doen. Dat gebeurt nu in Nederland’, aldus Van Eerdenburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen