B.L.T.23 aug '16 14:07Aangepast op 26 aug '16 16:23

23 augustus | NAM neemt heft in eigen hand

Auteur: BNR Webredactie

De NAM heeft de samenwerking met het veelgevraagde expertisebureau Vergnes Expertise opgezegd. Het bureau merkte volgens de NAM veel schade aan als aardbevingsschade, terwijl dat vaak niet werd onderbouwd.

Omdat het om een gevoelig onderwerp gaat, ging de NAM bij het stoppen van de samenwerking niet over één nacht ijs, zegt voorlichter Sander van Rootselaar. Uit beoordelingen van de rapportages van Vergnes door Witteveen+Bos gedurende een half jaar kwam volgens hem naar voren dat schade zonder onderbouwing werd toegeschreven aan aardbevingen.

KPN en Samsung hebben een geschil over een patent geschikt. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten. Volgens techjournalist Thijs Hofmans, loopt de zaak al sinds december 2014:'‘Toen heeft KPN een rechtszaak aangespannen tegen Samsung in Amerika, over patenten die zouden gaan over het digitaal versturen van berichten.'

De Franse overheid heeft belangrijke details weggelaten in het rapport over de uitstoot van auto’s van Renault. Dat zeggen drie leden van de onderzoekscommissie tegen de Financial Times. Naar aanleiding van het schandaal rondom foute software in dieselmodellen van Volkswagen onderzocht de Franse autoriteit 86 modellen van verschillende merken, waaronder Renault. ‘Nu blijkt dat cruciale feiten van de Renault Captur niet zijn meegenomen in dat rapport’, vertelt redacteur Noud Broekhof.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen