B.L.T.25 aug '16 18:31Aangepast op 26 aug '16 18:53

25 augustus | Turkije neemt Syrische touwtjes in handen

Auteur: BNR Webredactie

Turkije viel gisteren met luchtsteun van de Verenigde Staten het noorden van Syrië binnen. Tijdens het offensief keken de Verenigde Staten vanuit de lucht toe hoe Turkije het initiatief in de regio in handen nam.

'De Amerikanen hebben het nakijken', zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. En dat ging in het bijzonder op voor de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, die tijdens het offensief in Ankara op bezoek was om de spanningen tussen de Verenigde Staten en Turkije enigszins te sussen.

Leidinggevenden van de NS hangt persoonlijke aansprakelijkheid boven het hoofd naar aanleiding van het schandaal rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Bij die aanbesteding werd gesjoemeld. De topmannen riskeren daarmee forse boetes, zegt Chris Fonteijn, voorzitter van de Autoriteit Consument en Markt, tegen BNR. Voorop staat voor Fonteijn dat het bedrijf de prikkel moet voelen om zoiets nooit meer te doen.

Europa moet heel snel afspraken maken over de hoogte van de winstbelasting voor ondernemers. Dat bepleit Henk Nijboer van de PvdA. Aanleiding is het nieuws dat België de winstbelasting voor ondernemers wil verlagen, om het land zo aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Nijboer vreest echter voor een race naar de bodem tussen Europese landen. ‘Je ziet dat landen tegen elkaar op bieden om de tarieven te verlagen, terwijl het de bedoeling is dat bedrijven een eerlijk deel van de belasting bijdragen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen