B.L.T.30 aug '16 14:17Aangepast op 31 aug '16 12:39

30 augustus | Apple kan 13 miljard afcashen

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Commissie heeft de Ierse fiscus opgedragen tot 13 miljard euro terug te vorderen van Apple, in verband met onterecht toegekend belastingvoordeel.

Dat maakte de EU-commissaris Margrethe Vestager van Mededinging bekend in Brussel. Het gaat om bijzondere belastingafspraken en lage vennootschapsbelasting, die meer dan de helft lager liggen dan in de VS.

De chaos binnen voetbalbond KNVB is compleet. Nadat Dick Advocaat plotseling vertrok, gaat nu ook assistent bondscoach Marco van Basten weg. Gisteren werd bekend dat Bert van Oostveen stopt als directeur. Clubs moeten aan de bel trekken, zegt topsportbestuurder Gaston Sporre tegen BNR. Sporre, oud-directeur van SC Heerenveen waar hij de boel flink reorganiseerde, zegt dat de berichtgeving in de media ervoor zorgt dat het voetbal dolende lijkt.

Ook mensen die niet vast in dienst zijn, moeten zich veel meer gaan bijscholen. Dat zegt VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas. Maar in plaats van een fiscale aftrekpost moeten de kosten uit een nationaal scholingsfonds komen. Lucas vindt het belangrijker om een instrument te ontwikkelen voor mensen die scholing nodig hebben. Lucas zegt dat de VVD al aan vice-premier en minister Asscher van Sociale Zaken heeft gevraagd of hij een nationaal scholingsfonds, zoals ze dat in Zweden kennen, kan onderzoeken en of dat niet een mogelijkheid is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen