BNR Campagne28 feb '15 10:14

SP meest provinciale partij

Auteur: BNR Webredactie

Niet de regeringspartijen maar de oppositiepartijen worden gezien als de partijen die het meeste oog hebben voor vraagstukken in de provincie. Dat blijkt uit onderzoek van MWM2 in opdracht van BNR.

Oppositie meest provinciaal
Van de ondervraagde geeft 16,5 procent aan de SP te zien als de partij die het meest bezig is met provinciale vraagstukken. Daarna komt de PVV met 13,8 procent nog net voor de regeringspartijen PvdA (13 procent) en de VVD (12,9 procent).

Opvallend, zegt Matthijs Wolters van MWM2 Research, want SP gaat niet aan kop in de peilingen - dat is de PVV.

Provinciale zorgen
De grootste zorgen in de provincie zijn criminaliteit en veiligheid (13 procent) gevolgd door werk (12 procent). Terwijl levensonderhoud door slechts 4 procent wordt gezien als een zorg. Vooral in de provincies waar de grote steden liggen maakt men zich zorgen om criminaliteit terwijl in de dunbevolkte provincie werk de grootste zorg is.

Onderzoeksverantwoording 
Het onderzoek vond plaats in de eerste week van februari. Aan het onderzoek werkten 1016Nederlanders (18+) mee. De netto steekproef is representatief op basis van de ideaalcijfers voor geslacht, leeftijd, opleiding en regio.

Over MWM2
MWM2 is hét toonaangevende bureau in Nederland voor toegankelijk online en mobiel onderzoek. Zij gelooft in de kracht van de mening van stakeholders voor alle organisaties. Zij adviseert en faciliteert organisaties in het luisteren naar haar stakeholders en ondersteunt bij het vertalen van hun stem naar acties binnen de organisatie. MWM2 biedt hiervoor ervaren, toegewijde consultants in combinatie met superieure researchtechnologie. MWM2 staat voor Meer Weten van Mensen en Markten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen