BNR Campagne14 mrt '15 10:17Aangepast op 14 mrt '15 13:12

De Eerste Kamer moet onafhankelijker opereren van de Tweede Kamer

Auteur: BNR Webredactie

De Eerste Kamer is te afhankelijk van de Tweede Kamer vindt de kiezer. Dat blijkt uit onderzoek van MWM2 in opdracht van BNR.

De Eerste Kamer. ANP
De Eerste Kamer. ANP

Meer dan een bijbaan
Een meerderheid (55 procent) van de ondervraagde vindt dat de Eerste Kamer onafhankelijker moet opereren van de Tweede Kamer. 25 procent vindt dat juist niet nodig. Hierbij sluit aan dat een ruime meerderheid (64 procent) vindt dat de Eerste Kamer meer moet zijn dan alleen een bijbaan. Tegenover 15 procent, die vindt dat het een bijbaan moet blijven.

Teveel oud-ministers en oud-Kamerleden
Van de ondervraagde vindt 45 procent dat er teveel oud-ministers en oud-Kamerleden in de Eerste Kamer zitten. Slechts 24 procent vindt dat juist niet.

Onderzoeksverantwoording
Het onderzoek vond plaats in de eerste week van februari. Aan het onderzoek werkten 1016Nederlanders (18+) mee. De netto steekproef is representatief op basis van de ideaalcijfers voor geslacht, leeftijd, opleiding en regio.

Over MWM2
MWM2 is hét toonaangevende bureau in Nederland voor toegankelijk online en mobiel onderzoek. Zij gelooft in de kracht van de mening van stakeholders voor alle organisaties. Zij adviseert en faciliteert organisaties in het luisteren naar haar stakeholders en ondersteunt bij het vertalen van hun stem naar acties binnen de organisatie. MWM2 biedt hiervoor ervaren, toegewijde consultants in combinatie met superieure researchtechnologie. MWM2 staat voor Meer Weten van Mensen en Markten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen