BNR Campagne15 feb '14 10:34Aangepast op 15 feb '14 20:53

BNR Campagne 15 februari | Mona Keijzer

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag is onder meer CDA-Tweede Kamerlid Mona Keijzer te gast in BNR Campagne.

De oud-wethouder van Purmerend gaat in op de rol van het CDA in de oppositie, haar eigen ambities en de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook zullen thema's als accijnzen en de gekozen burgemeester, waar haar partij zich de laatste tijd nadrukkelijk profileerde, aan de orde komen.

Tegenprestatie
Welke tegenprestatie moet je vragen van mensen met een uitkering? Zometeen een discussie tussen Andrée van Es, GroenLinks-wethouder in Amsterdam, en VVD-wethouder Financiën in Den Haag Boudewijn Revis.

Els Borst
De Tweede Kamer herdenkt minister van Staat Els Borst komende dinsdag, bij het begin van de plenaire vergadering. Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg zal een korte herdenkingstoespraak houden. Daarna zal minister-president Rutte het woord voeren. Ook de Eerste Kamer herdenkt Els Borst op dinsdag 18 februari. Aan het begin van de plenaire vergadering om 13.30 uur spreken Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en minister-president Rutte. Familie van Els Borst zal de herdenking in beide Kamers bijwonen.

Lokale belangen
Matthijs Woldters van onderzoeksbureau MWM2 bespreekt elke week een vraag die speelt rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Deze week gaat het om de partij die het best de lokale belangen dient.

En Wouke van Scherrenburg schrijft ons weer haar wetten voor in: De Wetten van Wouke.

Luister elke zaterdag om 11:00 naar BNR Campagne. Herhaling zaterdagmiddag om 17:00.

Gerelateerde artikelen