BNR Campagne15 mrt '14 02:15Aangepast op 15 mrt '14 13:36

BNR Campagne 15 maart | Ronald Plasterk over de toekomst van gemeenten

Auteur: BNR Webredactie

Minister Ronald Plasterk is vandaag te gast in BNR Campagne. Daarin verder het belangrijkste nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Over wat je moet weten om aanstaande woensdag, want dan is het zover, een keuze te maken.

Lokale en landelijke partijen voeren een ongelijke strijd. Geert Wilders heeft gezegd: "Stem lokaal in gemeenten waar ik niet mee doe (dus alle gemeenten behalve Den Haag en Almere). D66-Kamerlid Kees Verhoeven en Fons Zinken, voorzitter van de landelijke koepel van lokale partijen, de VPPG (Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen), gaan in debat.

Toekomst van gemeenten
Met minister Plasterk van Binnenlandse Zaken praten Petra Grijzen en Hans Verbeek over de toekomst van de gemeenten en de lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Wanneer zakt die door de bodem? Plasterk gaat over de gemeenten én over de gemeenteraadsverkiezingen. Ook gaat hij in op het rapport over de CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de veiligheidsdiensten.

Leefbaar Rotterdam
Leefbaar Rotterdam is lang niet gerust op een goed verloop van de verkiezingen in Rotterdam. Bij de vorige verkiezingen was het verschil tussen de PvdA en Leefbaar slechts 600 stemmen in het voordeel van de PvdA. Volgens Leefbaar waren er in 2010 juist in de gebieden waar de PvdA goed scoorde verdacht veel misstanden. Contact met de campagneleider van Leefbaar Rotterdam en de nummer 5 op de lijst Ronald Buijt.

(Geen) PVV stemmen
Onderzoeksbureau MWM2 onderzocht de afgelopen weken allemaal vragen die rondom de gemeenteraadsverkiezingen spelen. En deze week een opvallende uitkomst: bijna de helft van de mensen die op de PVV willen stemmen, weet niet dat de PVV in hun gemeente niet meedoet.

Wet van Wouke
Wouke van Scherrenburg komt met haar zesde en laatste Wet van Wouke.

Luister elke zaterdag om 11:00 naar BNR Campagne. Herhaling zaterdagmiddag om 17:00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen