BNR Campagne15 mrt '14 13:07Aangepast op 15 mrt '14 15:28

De Wetten van Wouke | ''Werk je te pletter tot de 19de"

Auteur: BNR Webredactie

"Werk je te pletter tot de 19de." Zo luidt de zesde en laatste wet van Wouke van Scherrenburg in haar serie van zes gouden wetten in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

Eigenlijk is het geen wet, maar een tip, zegt Van Scherrenburg. Ook blikt ze nog even terug op de campagne. Die begon volgens haar saai en mat, maar inmiddels gaat het de goede kant op.

"In de media zag je in het begin alleen maar landelijke thema's voorbijkomen, ook de debatten waren landelijk. De grote thema’s van de gemeenten kwamen daar niet in voor. Maar je ziet dat de laatste dagen toch op de een of andere manier de koorts toeslaat en er meer aan het gebeuren is. Steeds meer media maar ook politici zijn zich ervan bewust geworden dat het vanaf 1 januari om grote zaken gaat bij de gemeenten."

Zoals de overheveling van zorgtaken. Al houdt de kiezer zelf het liever op de kleinere onderwerpen, zegt Van Scherrenburg. "Uit onderzoek is gebleken dat de kiezer toch vooral gemeentelijk geïnteresseerd is in de parkeerplaatsen, de hondenpoep. Dus echt in de kleinere thema’s. Dat verklaart misschien ook waarom lokale partijen het nu goed doen. De kleine zorgen, de kleine partijen laten we maar zeggen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen