De Wereld4 sep '14 16:15Aangepast op 4 sep '14 20:41

VVD'er Verheijen hoopt dat Timmermans EU-salarissen verlaagt

Auteur: Bram van Dijk

Mark Verheijen, Europa-woordvoerder van de VVD, wil niks kwijt over welke functie Timmermans gaat krijgen als EU-commissaris. Maar het gaat om 'een goede positie in het hart' van Europa, zegt hij bij BNR De Wereld.

"We wachten met z'n allen totdat Juncker dat bekend maakt", zegt hij. Dat moeten we volgens hem Juncker ook gunnen. "Als ik het al weet is het nog wel zo chique om het over te laten aan de procedure zoals we hebben afgesproken."  

Zolang Timmermans maar iets voor Nederland kan betekenen in Europa, vindt hij. "Volgens mij hebben ze ingezet op een goede positie in het hart van de Nederlandse inzet op Europa. Zodat Timmermans daar ook echt iets kan bereiken, ook voor de Nederlandse agenda."

Meer wil hij er niet over kwijt. Of toch? "Timmermans en Rutte hebben samen een aantal dingen gepropagandeerd vanuit Nederland: zorg nou dat je op je kerntaken zit, zorg ervoor dat Europa sober is en doet wat nodig is. En ik hoop dat Timmermans al die mooie zaken die hij de afgelopen jaren vanuit Nederland heeft verkondigd, kan uitvoeren. Ook rondom ambtenarensalarissen verlagen, subsidiariteit, taken die terug kunnen naar de lidstaten en het Verenigd Koninkrijk bij Europa houden. Ik hoop dat hij die agenda in Europa prominent op tafel houdt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen