De Wereld26 sep '13 13:50

Uitzending 26 september: het maandelijkse gesprek met minister Timmermans

Auteur: Freek Ewals

Meestal is de Algemene Vergadering van de VN een beetje een rituele dans, met eindeloze toespraken, clichés, open deuren en altijd weer dezelfde thema’s. Dit keer is het werkelijk spannend.

Frans Timmermans. ANP
Frans Timmermans. ANP

De Syrische chemische wapenkwestie wordt, voor het oog van 130 regeringsleiders en staatshoofden, en 60 ministers van Buitenlandse zaken, uitgevochten. En natuurlijk de politieke pas-de-deux van Obama en Rouhani, de presidenten van Amerika en Iran.

Vanuit New York bespreekt Bernard Hammelburg dit alles én de Nederlandse rol op het wereldpodium met Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, in het maandelijkse gesprek in het programma De Wereld.

Verder zijn Han ten Broeke, VVD-Kamerlid, en Rob de Wijk, directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies, te gast om over de Algemene Vergadering te praten. Met speciale aandacht voor de relatie tussen de VS en Iran.

Geert Jan Knoops, hoogleraar internationaal strafrecht, bespreekt het hoger beroep in de zaak tegen Charles Taylor, de voormalig  president van Liberia.

En natuurlijk de vaste bijdragen van Europa-verslaggever Anke Truijen en Sebastiaan Gottlieb van 360 magazine.

Luister naar de uitzending via de gele knop bovenaan.

De Wereld, elke donderdagmiddag tussen 15 en 16 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen