De Wereld5 jan '17 18:32

It's the Economy Stupid! - Government Sachs is definitief back

Auteur: Benjamin Harmsen

Het worden mooie jaren voor de Amerikaanse banken, maar als de waakhond niet meer goed functioneert, is dan wat er met de banken gebeurt niet ook een beetje schijn?

ANP/AFP
ANP/AFP

Donald Trump heeft Jay Clayton gepresenteerd als voorzitter van de SEC (Securities and Exchange Commision), de toezichthouder van de Amerikaanse beurzen. Clayton, partner bij advocatenkantoor Sullivan & Cromwell LLP, wordt ook wel 'de advocaat van Wall Street' genoemd. Hij staat vooral bekend om het maken van deals met Goldman Sachs. Carl Icahn mag zich bezighouden met wet- en regelgeving voor de beurzen. Naast een goede vriend van Clayton is hij een belegger, en zo zou hij dus kunnen profiteren als belanghebbende.

‘De Goldman-kliek onder Trump, die groeit,’ zegt economieredacteur Jelle Maasbach: Voormalig partner Steven Mnuchin is nu de minister van Financiën. President en nummer 2 van de bank, Gary Cohn, moet economisch adviseur worden. Voormalig bankier bij Goldman Sachs Anthony Scaramucci krijgt een rol onder Trump. En ook Steve Bannon, Trumps campagnemanager, heeft een verleden bij de bank.

BNR De Wereld, elke donderdag om 15 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen