Digitaal5 jan '16 12:19

6 januari | Puberaal VR moet dit jaar volwassen worden

Auteur: BNR Webredactie

Deze week kan de consumentenversie van de Oculus Rift VR bril worden besteld. Niet geheel toevallig, 2016 moet hét jaar worden waarin Virtual Reality doorbreekt. Het Nederlands Amerikaanse bedrijf Jaunt wil daar als maker van VR camera's een forse bijdrage aan leveren. Te gast is internetondernemer en VR kenner Michiel Frackers. Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Op verschillende manier is te zien dat dit jaar hét jaar van VR moet worden. Woensdag 6 januari om 17.00 uur Nederlandse tijd start Oculus met het verzamelen van pre-oders. Ook dan wordt bekend wat de Rift bril zal kosten en wat de levertijd wordt. Tegelijkertijd is Nvidia, maker van videokaarten, druk bezig met het VR-ready maken van zijn apparatuur.

JauntVR
Volgens studiogast Michiel Frackers is Virtual reality "de volgende stap na radio, tv, internet en mobiel". Frackers werkt ondermeer voor Jaunt VR, een bedrijf dat camera's maakt voor Virtual Reality, opgericht door de Nederlander Arthur van Hoff. In september haalde hij nog 50 miljoen dollar investeringsgeld op. Marktonderzoeker SuperData verwacht dat er eind 2016 11 miljoen VR gebruikers zullen zijn.VR zou een hardwaremarkt ter waarde van 8,8 miljard dollar vertegenwoordigen. 

Smartguns
In een emotionele speech heeft de Amerikaanse president Barack Obama strengere regels gepresenteerd voor wapenbezit in zijn land. Daarnaast wil hij meer ruimte bieden aan technologie [video], wat moet resulteren in bijvoorbeeld het 'slimme pistool'. Redacteur Jorn Lucas maakte deze bijdrage:

 

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen