Digitaal29 dec '15 13:43

30 december | Tom Tom en de zelfrijdende auto

Auteur: BNR Webredactie

TomTom houdt de ontwikkelingen rond de zelfrijdende auto nauwgezet in de gaten. Privacy-chef Simon Hania is te gast over de gevaren en kansen van de auto 2.0. Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Simon Hania is ‎Vice President Privacy & Security bij Tom Tom. In die functie houdt hij zich veel bezig met autonoom rijden, wat daarvoor nodig is en wat de gevolgen ervan zullen zijn. Als kaartenmaker en fabrikant van navigatiesystemen is Tom Tom gebaat bij een toppositie als de zelfrijdende auto mainstream is geworden. Eind 2016 komt TomTom in elk geval met een 3D-kaart van Nederland die op termijn ook geschikt is voor zelfrijdende auto's.

Privacy
Daarnaast zijn er veel zorgen over de privacy als het gaat om de autonome auto. Hoe overziet de bestuurder waar zijn data terecht komt? Blijft het bij de dealer, gaat het naar de fabrikant, Google misschien? En TomTom dan?

En verder..
In het technieuws van Jorn Lucas aandacht voor de zelfrijdende robot VertiGo [video], het Amerikaanse leger is de robot ezel al weer zat en wel hierom (luister maar) en een scam rond Windows 10 update. Daarnaast speciale aandacht voor de smart koekenpan 'Pantelligent':

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen