Digitaal13 jan '16 12:41

13 januari | WhatsApp, Windows 10 en fantoomvibratie

Auteur: BNR Webredactie

Oplichting via WhatsApp - Microsoft SPAMT met Windows 10 updates - en ja ook u heeft er last van: het fantoomvibratiesyndroom. Dat zijn de onderwerpen van BNR Digitaal. Presentatie: Herbert Blankesteijn, Backup is Thijs Roes.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Android gebruikers hebben er veel last van: een misleidende pop-up over een WhatsApp update die je, als je niet goed oplet, veel geld kan kosten. Een verhaal dat al langer speelt - maar dus ook nog steeds niet is opgelost. Computer deskundige Joran Polak is te gast en legt uit wat er aan de hand is.

Windows10
Microsoft wil heel graag dat gebruikers van Windows 7 en Windows 8 overstappen naar Windows 10. Zo graag, dat er meerder keren per dag een pop-up tevoorschijn komt die gebruikers dwingt om over te stappen. Terwijl veel mensen dat nog niet willen, om voor iedereen andere redenen. Tech journalist Joris Peterse van Computer Totaal legt uit waarom Microsoft deze strategie hanteert.

Phantom Vibration Syndrome
Uit nieuw onderzoek blijkt dat bijna iedereen er last van heeft - het fantoomvibratie syndroon. Maar, wat is het? Redacteur Jorn Lucas zocht het uit.

 

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen