Digitaal9 mrt '16 13:10

9 maart | Malaise in de Nederlandse gamesector

Auteur: BNR Webredactie

Zit de Nederlandse gamesector een spagaat? Wat vinden tieners van Windows 95 en waar haalt u in de toekomst uw apps vandaan? Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is Boris van de Ven

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Gambitious is ooit begonnen als crouwdfund project - maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de voornaamste uitgevers van videogames. Hoofdkantoor staat in Nederland, topman is Paul Hanraets en die is te gast. Met hem bespreken we ondermeer de status van de gamesector in Nederland.

Windows95
Een generatiekloof komt hard aan het licht als je tieners laat kennismaken met hi-tech uit de jaren 90. En dus is de eerste kennismaking van 17-jarigen met Windows 95 meer dan het kijken waard. En anders luister je deze bijdrage van Jorn Lucas

 

Appstores
Appstores staan boordevol met interessante apps - maar de meeste ervan zijn onvindbaar. Dat er sprake is van een strijd om een (goede) plek in appstores is aan het licht gekomen via een interessante LongRead in The Verge, dat beschrijft hoe PIXITE - maker van een Photo montage app - van zeer succesvol naar rockbottom is gegaan. Te gast is Geerten van Hoof, van TaF Media.

Technieuws
In het nieuwsblok aandacht voor Google Loon in India, wearables en privacy en mensen die blindelings een robot vertrouwen.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen