Digitaal27 jan '16 12:47

27 januari | Tech vs Science en het privacy-probleem van de boardroom

Auteur: BNR Webredactie

De betrouwbaarheid van tech en Wetenschap, en de privacy als HET probleem van de boardroom. Dat zijn de onderwerpen van vandaag. Back up van dienst is Ben van de Burg, Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Begin deze maand is de fabrikant van fitness trackers Fitbit aangeklaagd omdat de hartslag metingen van hun devices niet zouden kloppen. Gedupeerde klanten starten een collectieve rechtszaak tegen de fabrikant van de wearable. Dat doet de vraag opwerpen hoe betrouwbaar de data van deze apparatuur is. Daar praten we over met Johan Voets van tech website Numrush.

Data
Privacy waakhonden verzamelen zich deze week voor de Data Protection Day. Niet alleen daarom is het vraagstuk actueel maar ook omdat de tijd dringt voor een nieuw safe harbor verdrag, een akkoord tussen de EU en VS over het delen van persoongsgevens. Dat bespreken we met Daphne van der Kroft van Bits of Freedom. Meer informatie over Data Protection Day, klik hier en daar.

DarwinTunes
Darwin kent u van de evolutietheorie. De connectie met composeren van muziek wordt minder snel gemaakt. En toch zijn Britse wetenschappers druk met maken van muziek door middel van een computerprogramma en evolutie, zo hoort u van redacteur Jorn Lucas.Luister hier naar alle Darwin Tunes die zijn gemaakt.

Technieuws
In het nieuwsblok aandacht voor Google en de Amerikaanse presidentsverkiezingen, het Nederlandse Fairphone en KPN ziet echt brood in Internet of Things.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen