Digitaal9 dec '15 13:53

9 december | Stichting Brein vs. Uploaders

Auteur: BNR Webredactie

Stichting Brein verhevigt de strijd tegen illegale media op het web en breidt de aanpak van grote uploaders uit. Is die strategie de juiste? Te gast is directeur Tim Kuik. Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Voor stichting Brein is het illegaal verspreiden van content een doorn in het oog. Nu wil de auteursrechtwaakhond van de entertainmentindustrie op grotere schaal uploaders van illegale content opsporen. Maar hoe vind je deze mensen die de auteurswet zouden overtreden met illegaal verspreiden van films en muziek?

@Brenno & @Boris
Backup van dienst is vandaag it journalist Brenno de Winter. Ook aanwezig is Boris Veldhuizen van Zanten, CEO en Co-Founder van TNW.

Tim Kuik
Tim Kuik sinds 1998 directeur van stichting Brein, na een carrière in de filmindustrie. Als rechtenstudent gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht. Zijn strijd tegen piraterij op internet heeft hem ook kritiek opgeleverd. Bijvoorbeeld toen zijn stichting werd beschuldigd van schending van privacy, door de persoonsgegevens achter IP-adressen van mensen op te vragen, die BREIN verdacht van schending van auteursrechten.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen