Digitaal10 feb '16 13:57

10 februari | Intel houdt van drones en de houdbaarheid van software

Auteur: BNR Webredactie

Intel zet in op drones, robots en smartwatches - en zet uw pc op het tweede spoor. En alle software heeft onderhoud nodig, daarom moet iedereen onderhoudsvriendelijke software hebben. Maar hoe krijg je die? Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is Jasper Bakker.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Chipfabrikant Intel profileert zich niet meer met het kloppend hart van elke pc. Omdat de pc-markt slinkt, probeert Intel zich nu te associëren met wearables, robots en drones. Daar gaan we over praten met Matty Bakkeren,  Enterprise Technology specialist bij Intel.

Software
Software constant moeten updaten kan knap vervelend zijn, maar hoe maak je langer oudbare software? Joost Visser, hoogleraar informatica aan de Radboud Universiteit en hoofd onderzoek bij SIG, en heeft hier een boek over geschreven: Building Maintainable Software. Hij is te gast. Wilt u een exemplaar - check dan rap deze site.

AircoSong
Voor het maken van muziek heb je niet veel nodig. Iets om mee te drummen, iets om op te blazen, wat gevoel voor ritme en je komt een heel eind. De Amerikaanse vlogger Andrew Huang laat zien dat je met een luidruchtige airconditioning ook veel kan - hoort u van redacteur Jorn Lucas.

Technieuws
In het nieuwsblok aandacht voor Vtech, Torrents Time en zelfrijdende auto's.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen