Digitaal3 feb '16 14:09

3 februari | 3D camera's, SafeHarbor, regels in CyberSpace en dashcams

Auteur: BNR Webredactie

De 3D camera vindt zijn weg naar de smartphone - wat voor nieuwe mogelijkheden levert dat op. Daarnaast aandacht voor internationaal recht in CyberSpace en het Safe Harbor 2.0 verdrag. En als u een dashcam heeft in de auto, bent u gebonden aan privacyregels. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is Arjen Kamphuis.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Camera's van smartphone zijn al heel  goed, maar worden dit jaar mogelijk nog veel beter als 3D technologie beschikbaar wordt. Chipfabrikant Intel is daar in elk geval al heel ver mee, en dat biedt ruimte aan nieuwe toepassingen. Dat bespreken we met Jan Terpstra, Security consultant van HP en ook vooral fotograaf.

SafeHarbor
Op de valreep hebben Europa en Amerika toch een nieuw data verdrag gesloten. Het Safe Harbor verdrag werd in oktober getorpedeerd door het Europese Hof van Justitie. Het nieuwe verdrag, Privacy Shield genaamd, moet de privacy van Europeanen beter te beschermen. Of dat zo is bespreken we met backup Arjen Kamphuis.

CyberSpace
Hoe regel je internationaal recht in cyberspace? Dat is één van de belangrijkste vragen die aan de orde komen tijdens een conferentie in Den Haag deze week, dat in feite een vervolg is op het grote Global Conference on CyberSpace in Den Haag van april vorig jaar. Daarover spreken we met Wouter Jurgens, Chef van de Task Force internationaal cyberbeleid.

 

Dashcam
Onlangs heeft de Autoriteit Persoonsgevens regels [PDF] opgesteld omtrent cameratoezicht. Die gelden niet alleen voor camera's op straat, maar ook voor drones en dashcams. Dat bespreken we met Arnoud Engelfriet, IT jurist verbonden aan ICT Recht.

Technieuws
In het nieuwsblok aandacht voor Safe Harbor (zie boven), Microsoft nog drammiger met Windows 10 en studenten die verplicht een Fitbit moeten dragen.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen