Digitaal24 feb '16 13:17

24 februari | Opensource, Deeplearning en MWC16

Auteur: BNR Webredactie

De overheid moet niks van opensource software hebben, deeplearning en open data in de gezondheidszorg, we zitten er midden in én aandacht voor het Mobile World Congress in Barcelona. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is Brenno de Winter.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

De overheid ziet geen meerwaarde in open source software Dat blijkt uit een brief van minister Blok die onlangs naar de Kamer is gestuurd. Volgens de minister is open source niet beter of goedkoper dan closed source. Daarover spreken we met PvdA Kamerlid Astrid Oosenbrug en backup Brenno de Winter.

MWC16
De techwereld is op dit moment verzameld in Barcelona - waar het Mobile World Congress wordt gehouden. Collega Bram van Dijk is daar ook - we spreken hem op de beursvloer.

Deaplearning
Big data in de gezondheidszorg, het onderwerp is actueel nu computerbedrijf IBM een miljardenovername heeft gedaan in die hoek. Het betaalt ruim 2 miljard euro voor het bedrijf TRUVEN - dat levert analysesoftware, gezondheidsinformatie en onderzoeksmiddelen voor ziekenhuizen, overheidsinstanties en andere medische bedrijven. Daar ga ik over praten met backup Brenno de Winter. En ook te gast is Tijmen Blankevoort van Scyfer - een Nederlandse startup gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie oplossingen.

Technieuws
In het nieuwsblok aandacht voor MouseJack, een game waar je NSA'tje kan spelen en - is je computer VR ready? (deze werkt beter). Je hoort het van redacteur Jorn Lucas.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen