Digitaal16 mrt '16 13:34

16 maart | Buigbare smartphone en WhatsApp heeft ook een achterdeurprobleem

Auteur: BNR Webredactie

Een buigbare smartphone - is dat handig? Het Canadese Human Media Lab denkt van wel. En, WhatsApp heeft nu ook een achterdeur-probleem, en die is misschien wel groter dan die van Apple. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is Thijs Roes.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Daags na de lancering van de iPhone 6 - doken de verhalen op van gebruikers die klagen dat het toestel na een dag in hun broekzak licht verbogen is: Bendgate was geboren. Dat een buigbare telefoon handig kan zijn, en zelfs extra features met zich mee kan brengen, bewijst Roel Vertegaal, professor aan het Human Media Lab van de Queens University in Canada. Hij heeft onlangs de Re-Flex (video) gelanceerd. De eerste buigbare smartphone. We hebben hem getest op de BNR redactie.

WhatsApp
Techbedrijven Apple en FBI liggen al enige tijd met elkaar overhoop,  en draait om de vraag of Apple de versleuteling van één van hun telefoons ongedaan moet maken in verband met onderzoek naar een bloedige schietpartij in Californië vorig jaar. Het lijkt alsof WhatsApp nu met eenzelfde soort probleem te maken krijgt, want een Amerikaanse rechter heeft toestemming gegeven om WhatsApp berichten af te luisteren. Dat kan echter niet want die berichten zijn versleuteld. Menno Weij van SOLV advocaten is te gast.

Sounds
Hoewel Moore's Law failliet lijkt te zijn, zijn theorie dat technologische ontwikkeling elke twee jaar verdubbeld in snelheid heeft er wel voor gezorgd dat veel technologie van vroeger in de catacomben der vergetelheid zijn belandt. Maar er is een plek waar de sounds of the past herleven: het Museum of Endangered Sounds. De bijdrage is van redacteur Jorn Lucas:

 

Technieuws
In het wekelijkse technieuws aandacht voor het bug bounty program van Google, populaire websites zitten vol met ransomware en Anonymous is nu écht boos op Donald Trump.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen