Digitaal6 apr '16 14:09

6 april | Databeveiliging, privacy en groene IT

Auteur: BNR Webredactie

We verpompen met z'n alleen steeds meer data. We willen hd streamen over 4G en alles moet in de cloud en er ook weer uit. Hoe gaat dat aan de 'achterkant' van het internet? En: data hebben, van klanten bijvoorbeeld, is best gevaarlijk. Door aangescherpte Europese wetgeving en de meldplicht voor datalekken, zijn bedrijven zich daar bewust van geworden. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Boris Veldhuijzen van Zanten.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Databeveiliging en privacy
De branchevereniging voor data driven marketing (
DDMA) is blij met strengere regelgeving rondom privacy en databescherming. Waar moeten ondernemingen die (klanten)data verzamelen op letten, waarom is dat zo belangrijk en hoe doe je dat in praktijk? Te gast is Diana Janssen, directeur van de DDMA.

Groene IT
HD streamen over 4G, álles vanuit de cloud en continu verbonden met werk en huis. Gevolg: een gigantische toename in data en dataverkeer. Hoe organiseert de IT-sector dat? En kan dat ook een beetje groen? Dat bespreken we met Jaak Vlasveld van Green IT Amsterdam.

HTC Vive
Media en ontwikkelaars kunnen aan de slag met de HTC Vive, de nieuwste VR-bril. Hoe zijn de eerste ervaringen met deze concurrent van Oculus Rift en de Gear VR?

 

Technieuws
In het technieuws aandacht voor de veiligheid van WhatsApp, Google de gadget-vernietiger en autosport 3.0.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen