Digitaal29 apr '15 13:42Aangepast op 8 jun '16 09:52

Uitzending 29 april | Digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg

Auteur: BNR Webredactie

Health Apps, hippe devices en tech bedrijven in de gezondheidszorg. Vandaag maken we in BNR Digitaal samen met BNR Gezond een scan van de verregaande digitalisering van de gezondheidszorg. Van 1500 tot 1600 uur op BNR. Te gast zijn Sjaak van de Pouw, verbonden aan Siemens Health, Daan Dohmen, oprichter van medisch technologie bedrijf Focus Cura en ook Jorrit Kelderman van het Amerikaanse bedrijf Qardio. Presentatie: Herbert Blankesteijn en Harmke Pijpers.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

#Siemens
Marktleider op het gebied van medische apparatuur is het Amerikaanse General Electric, het Duitse Siemens is nummer twee is dit segment. Waar zijn zij mee bezig op het gebied van zorg innovaties en wat kunnen we van ze verwachten? Sjaak van der Pouw is innovatiemanager bij Siemens Health, en is te gast.

#FocusCura
Het medisch technologiebedrijf Focus Cura ontwikkelt medische applicaties voor smartphone en tablet in combinatie met aan internet verbonden hulpmiddelen, zoals BeeldbelApp en PatientHub. Oprichter Daan Dohmen heeft het overzocht

#Qardio
Het Amerikaanse Qardio maakt ondermeer een bloeddrukmeter voor thuisgebruik, en heeft inmiddels ook een app op de Apple Watch. Jorrit Kelderman is CFO bij Qardio.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen