Digitaal6 mei '15 14:04Aangepast op 6 mei '15 16:24

Uitzending 6 mei | Europese data plannen en Infotheek groeit met occasions

Auteur: BNR Webredactie

Europa heeft grootste plannen om internetten in het buitenland makkelijker te maken, en IT leverancier Infotheek groeit als kool - en doet dat vooral met hardware van de tweede garnituur. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup vandaag is Arjen Kamphuis, een overzicht van het technieuws krijgt u van redacteur Jorn Lucas.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

DigitalSingleMarket
Europese internetgebruikers moeten hun data gemakkelijker kunnen meenemen als ze van aanbieder wisselen, een einde aan GeoBlocking en ecommerce moet makkelijker worden binnen en tussen de verschillende EU landen. Dit is een greep uit de plannen van de Europese Commissie voor hun digitale strategie. Te gast is Floris Kreiken van Bits of Freedom. Lees ook Commissie lanceert digitale strategie in het FD.

Infotheek
Software of hardware vervangen - dan is vaak de eerste stap nog steeds de aanschaf van nieuwe apparatuur. Dat het ook anders kan bewijst leverancier Infotheek - dat het doet met net niet meer nieuwe spullen. Te gast is Jordy Kool - ceo van Infotheek. 

TechNieuws
En in het technieuws ondermeer aandacht voor de USBkill, gratis internet volgens Facebook en evolutie in de emoji's.

#Report
Kinderen spreken de waarheid, daar ga je van uit als ouder. Maar feit is - zeg zeggen de zaken vaak recht voor z'n raap. Wat gebeurt er dan als je een groepje laat kennismaken met de Apple Watch? Dit:

<p><strong>BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.</strong></p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen