Digitaal6 jan '15 12:08Aangepast op 6 jan '15 14:07

Techupdate 6 januari | Nest samen met Philips en autonoom rijden met Mercedes-Benz

Auteur: BNR Webredactie

In de techupdate van deze week onder meer aandacht voor een samenwerking tussen Philips en fabrikant van slimme thermostaat NEST, en Mercedes-Benz laat zien wat de toekomst van autonoom rijden is. Dat en meer in de techupdate van redacteur Jorn Lucas.

NEST
Fabrikant van de slimme thermostaat NEST gaat samenwerken met Philips. Gaat om de HUE led lampen met wifi van Philips. Want NEST maakt behalve thermostaten ook een slimme rookmelder. Als er rook in huis is gaan de Hue-lampen rood knipperen. Er is ook een samenwerking aangekondigd met LG.

Nokia
De Finse mobieltjes maker in handen van Microsoft gaat back to basics met de Nokia215. Volgens de makers de simpelste en meest betaalbare smartphone op de markt. Kost rond de 29 euro, heeft geen wifi maar wel bluetooth. Een klein scherm, maar wel in staat om Facebook en Twitter te laten draaien. Komt dit jaar op de markt.

Bitcoin
Opnieuw paniek in Bitcoin land, na de hack van bitcoinbeurs Bitstamp. Daar zouden naar verluidt 19.000 bitcoins met een totale waarde van ruim 4 miljoen euro zijn buitgemaakt. Bitcoinstamp is nu op zwart gezet, nog niet bekend wanneer het weer open gaat. De problemen doen denken aan de sluiting van Mt. Gox vorig jaar.

F015
Veel nieuws vanaf de CES electronica beurs in Las Vegas. De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz heeft daar de F015 gepresenteerd, een volledig autonoom rijdende auto voorzien van roterende stoelen voor desgewenst relaxen of vergaderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen