Digitaal23 sep '15 10:41Aangepast op 23 sep '15 16:33

23 september | Hackers in de autowereld

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag in BNRdigitaal: hoe voorkomen we autopech van de toekomst, als door hackers aanduwen geen zin meer heeft? Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Tijdens de #MobilityWeek op BNR Nieuwsradio duiken wij in de verdere digitalisering van de auto, de gevaren die daar op de loer liggen en welke alternatieven er inmiddels zijn.

Dat doen we met Ben van der Burg, Frans Tillema (‎Lector Intelligente Mobiliteit at Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Jos Weyers, kenner op het gebied van autohacken.

#CarHacking
Terwijl de auto steeds meer een computer op wielen wordt, krijgen hackers ook steeds meer oog hiervoor. De hack van een Jeep Cherokee in juli van dit jaar [video] veroorzaakte een schokgolf, waardoor moedermaatschappij FIAT een terugroepactie noodzakelijk achte. Een soortgelijke hack van een Tesla, werd OTA opgelost.

#OpenSourceCar
Dat de auto is z'n huidige vorm er op termijn niet meer zal zijn, lijkt duidelijk. Bij het Automotive Centre of Expertise ACE wordt nagedacht over Intelligente Mobiliteit, en de diverse vormen daarvan. Zo ook over de OpenSource Auto [video].

#Technieuws
In het wekelijkse blokje technieuws, hoor je van redacteur Jorn Lucas nieuws over Groupon, daarnaast hoe een robothond z'n intrede doet in het Amerikaanse leger [video] en waarom het maken van een selfie gevaarlijker is dan een haai.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen