Digitaal1 apr '15 13:35

1 april | Meerkat vs Periscope en Cryptoware gijzelt bedrijfsleven

Auteur: BNR Webredactie

Live video streamen is niet nieuw, maar wel hot nu Meerkat en Periscope enorm populair zijn. Daarnaast aandacht voor de toename van gijzelingen van bedrijven en instellingen door Cryptoware. Presentatie is in handen van Herbert Blankesteijn, Arjen Kamphuis is de back up vandaag en Jorn Lucas verzorgt het technieuws.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Cryptoware grijpt om zich heen in het bedrijfsleven. Deze gijzelvirussen of ransomware, coderen je bestanden en je krijgt alleen de sleutel als je betaalt. Tot nu toe werden vooral particulieren getroffen, kort geleden gemeenten als Dronten en Lochem en ook een onderdeel van Rijkswaterstaat en diverse politiediensten in Amerika. Beveiligingsbedrijf Securelabs ziet een explosieve stijging en luidt de noodklok. CEO Ronald Kingma is te gast.

Meerkat vs Periscope
Een kortstondige hype of een blijvend fenomeen op internet? Live video streamen met Meerkat of Periscope. In korte tijd zijn ze razend populair geworden, maar waarin verschillen ze van de livestreamers van het eerste uur als Ustream en JustinTV. Te gast zijn Michiel Frackers en Boris van de Ven van GameKings.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen