Digitaal25 nov '15 13:38Aangepast op 25 nov '15 16:50

25 november | Extensions, Biometrie en Artificial Intelligence

Auteur: BNR Webredactie

Je glimlach als wachtwoord - is dat wel slim? De comeback van Artificial Intelligence en extensies toevoegen aan je browser is linker dan je dacht. Dat en meer in BNR Digitaal, presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup: Ben van der Burg.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Extensies toevoegen aan je browser, vooral bij Firefox en Chrome - gebeurt steeds vaker. Maar daarmee nemen de risico's ook toe. Volgens Zweeds onderzoek maken "vele Chrome-extensies gebruik van tracking scripts", en trekken daarmee je hele computer leeg. Wat de gevaren zijn bespreken we met it journalist Jasper Bakker.

Biometrie
Betalen met glimlach - niet omdat 'ie zo mooi is, maar omdat die toegang geeft tot je bankrekening. Het bedrijf 1U ontwikkelde een app waarmee het kan. De eerste online winkel is om, maar hoe veílig is biometrisch betalen eigenlijk? Verslaggever Elfanie toe Laer zocht het uit.

 

AI
Na twee eerdere pogingen lijkt AI bezig met een comeback. En deze keer is het misschien wel here to stay. Want zonder dat u het weet, maakt u dagelijks gebruik van Kunstmatige Intelligentie en Deep Learning. Zeker nu Google zijn kunstmatige intelligentie software TensorFlow open source maakt. We spreken erover met Backup Ben van der Burg en Tijmen Blankevoort van Scyfer.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen