Digitaal11 nov '15 10:42Aangepast op 11 nov '15 16:15

11 november | Game Over voor Nederlandse gamesector?

Auteur: BNR Webredactie

Jaarlijks studeren rond de 1200 studenten af op Game Design, waarom ontstaat er in Nederland dan geen hits als Minecraft en Candy Crush? Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en Qualcomm Research Nederland hebben een zoekmachine ontwikkeld waarmee men met behulp van emoji’s Youtube-video’s kunt doorzoeken. Waarom dat handig is vragen we aan één van de bedenkers van het systeem, Thomas Mensink.

Gaming
Het aantal game opleiding is in Nederland in rap tempo gegroeid. Op dit moment kan je ondermeer in Hilversum, Breda, Leeuwarden en Amsterdam doorleren voor Game Designer. Toch blijven grote klappers vergelijkbaar met Minecraft of Candy Crush uit. De succes van Guerilla Games en Spilgames daar gelaten. Waarom ontbreekt het in Nederland aan een goed vangnet voor nieuwe aanwas voor een groeisector? Dat bespreken we met Boris van de Ven (GameKings) en Rami Ismail (Vlambeer).

Facebook steelt
Steeds meer mensen bekijken video's niet alleen via Youtube. Maar ook via Snapchat en Twitter - maar vooral via Facebook, die meldt inmiddels 8 miljard views. Maar dat gaat volgens het Duitse content designbureau Kurzgesagt vooral over de rug van Youtube - Video hier

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen