Digitaal25 mrt '14 17:19Aangepast op 27 mrt '14 15:32

BNR Digitaal 26 maart | De prijs van gratis wifi

Auteur: BNR Webredactie

Openbare wifi netwerken zijn overal beschikbaar, maar gebruik daarvan is kostbaar dan u denkt. In BNR Digitaal laten wij zien hoeveel u prijsgeeft en wat er kunt u er tegen doen. Daarnaast aandacht voor Google ChromeCast en het Rijksmuseum.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Menig terras, winkelcentrum en trein zijn er mee uitgerust: gratis, openbaar wifi netwerken. Hoe handig ze ook zijn, gebruik ervan is kostbaarder dan u denkt. Want met een simpele handeling liggen al uw gegevens in een handomdraai op tafel. Ralph Moonen van ITSX laat ons zien hoe dat werkt, en wat u er tegen kunt doen

#Report
Barack Obama had zijn hielen nog niet gelicht, of verslaggever Elfanie toe Laer nam een kijkje in het Rijksmuseum in Amsterdam. Niet op zoek naar zijn voetstappen, maar naar een onzichtbaar digitaal netwerk waar bezoekers sinds deze week gebruik van kunnen maken.

#ChromeCast
Sinds deze week heeft de online televisiekijker met de Chromecast van Google een nieuwe optie erbij. De Chromecast ziet eruit als een soort usb-stick en moet in de tv gestoken worden. En dan kan de gebruikers video's, muziek en informatie van de browser vanaf een ander apparaat streamen naar het tv scherm. Of dat gaat werken horen we van Koen Crijns van Hardware.info.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen