Digitaal8 apr '14 17:03Aangepast op 9 apr '14 17:48

BNR Digitaal 9 april | Betalen per vingerafdruk en je tablet als werkplek

Auteur: BNR Webredactie

Nooit meer je creditcard uit je broekzak halen als je iets wilt bestellen in een webshop. Nee, je rekent gewoon af met je vingerafdruk. Daarover gaat deze uitzending van BNR Digitaal. De backup is Michiel Frackers van Dutch Fellows.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Betalen per vingerafdruk
Paypal en Samsung komen als eerste met de mogelijkheid om vrijwel alle online betalingen te doen met je vingerafdruk. Vanaf vrijdag kan dat op de Samsung Galaxy S5, dan ligt de nieuwste smartphone van het Koreaanse merk in de winkels. Erik Diepering van Paypal demonstreert in de uitzending hoe het precies werkt. 

Dock2Office
Met een muis en toetsenbord op afstand werken op het computersysteem van je werk terwijl je alleen een iPad bij je hebt. De Nederlandse startup Dock2Office zegt het te kunnen realiseren met de 'Sphinx', een apparaat waar je je tablet in klikt. Om dit mogelijk te maken lanceert het bedrijf vandaag een crowdfunding-campagne op Kickstarter om investeerders binnen te halen.  Uitvinder Leendert van der Plas schuift bij ons aan voor een demonstratie. Bekijk de video om te zien hoe het werkt.

<p><strong>BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.</strong></p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen