Digitaal15 okt '14 12:24Aangepast op 15 okt '14 17:20

Uitzending 15 oktober | Yuri van Geest en CycloMedia vs. Google Streetview

Auteur: BNR Webredactie

Hoe heet is de adem van CycloMedia in de nek van Google Streetview? CEO Frank Pauli heeft er in elk geval zin in en breidt uit naar Duitsland en Amerika. En startups als Uber en AirBNB bereiken binnen een paar jaar een miljardenomzet, iets waar vroeger tien jaar over werd gedaan. Yuri van Geest heeft er een boek over geschreven dat vandaag wereldwijd wordt gelanceerd. Presentatie: Herbert Blankesteijn, de backup vandaag is Henk van Ess.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Vandaag verschijnt het boek Exponential Organizations, waarin antwoord gegeven op de vraag waarom nieuwe organisaties 10 keer beter, sneller en goedkoper zijn. Zoals bedrijven als UBER, AIRBNB en TESLA dat al hebben laten zien. Co auteur van het boek in Yuri van Geest, innovatiegoeroe en ambassadeur van de Singularity University. Hij is te gast.

#Warbiking
Cyber security-specialist van Sophos James Lyne, is bezig met een kruistocht. Hij fietst door steden over de hele wereld op een geprepareerde racefiets die kan meten hoe het is gesteld met de beveiliging van de WIFI-netwerken. Tegelijkertijd test hij hoe argeloos mensen inloggen op openbare netwerken. Verslaggever Elfanie toe Laer reed, vanaf de Dam, in een fietstaxi achter hem aan

CycloMedia
CycloMedia weet al dertig jaar onder de radar te blijven, maar heeft inmiddels wel 80% van de Nederlandse gemeenten tot zijn klantenkring. En volgens eigen zeggen zijn hun fotobeelden beter dan die van Google. Topman Frank Pauli is te gast, over expansieplannen naar Duitsland en Amerika.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen