Digitaal8 okt '14 14:23Aangepast op 8 okt '14 16:46

Uitzending 8 oktober | Programmeren als onderdeel van de basisschool opleiding

Auteur: BNR Webredactie

Waarom moeten kindertjes leren programmeren op de basisschool? Vrijdag begint de CodeWeek en worden we allemaal bekeerd. En Jan Poort werkt al 50 jaar in de IT sector en heeft daar een boek over geschreven. Over op macht beluste managers en incompetente bloedzuigers en ook leuke dingen. Presentatie is in handen van Herbert Blankesteijn, backup deze week is Michiel Frackers.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Vijf decennia werkt Jan Poort in Europa en Noord-Amerika in de IT-branche. As accountmanager en general manager bij Unisys, Triple P en nog veel meer kleine en grote bedrijven. Over die periode schreef hij een boek, dat is nu uit. 'Uitdagingen, verwonderingen en veranderingen gedurende 50 jaar IT-accountmanagement'." Hij is te gast.

CodeWeek
Kinderen moeten op de basisschool al beginnen met programmeren. Om dit kracht bij te zetten begint vrijdag de codeweek, waarin op verschillende scholen in het land les wordt gegeven in programmeren. In de studio Ronilla Snellen van Like to Share, één van de initiatiefnemers achter de CodeWeek. En ook te gast Gaby Etman, directeur van basisschool De Octopus uit Diemen.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen