Digitaal18 nov '14 16:07Aangepast op 21 nov '14 10:32

Uitzending 19 november | Wereldwijd surfen met Outernet en VR films op IDFA

Auteur: BNR Webredactie

Het Nederlands-Amerikaanse Outernet wil volgend jaar wereld gratis internet aanbieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van satellieten. En, wat is de impact van ICT op managen en organiseren?Een nieuw boek gaat daar op in. En deze week begint het IDFA filmfestival, met een grote rol voor Virtual Reality. Dat en meer om 1500 uur in BNR Digitaal. Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

VR
De toepassingen van virtual reality hebben we al vaker besproken in #BNRdigitaal, evenals de rol van VR in de filmindustrie. Deze week begint het IDFA filmfestival in Amsterdam, met een grote rol voor VR. In samenwerking met de Brakke Grond, is het programma Immersive Reality opgezet.

ICT
Onlangs is het boek Dinosauriër of krokodil verschenen, waarin auteur Tony de Bree de gevolgen van ict  voor het managen van een onderneming uiteenzet. Hij is te gast om aan te geven Wat de impact van ICT is, en hoe je geld kan verdienen in de digitale economie.

Outernet
Een Amerikaans-Nederlandse startup wil wereldwijd het beste van het internet aanbieden via een eigen netwerk van microsatellieten. Outernet werkt hiervoor samen met ruimtevaartbedrijf ATG Europe in Noordwijk. Te gast zijn Jeroen Thijs en Robbert Mica, beiden verbonden aan ATG leggen in de studio uit hoe het werkt. Op IndieGoGo is Outernet in elk geval al populair.

<p><strong>BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.</strong></p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen