Digitaal11 sep '14 17:08Aangepast op 15 sep '14 10:59

Uitzending 10 september | Ocuplusglass en de toekomst van de bitcoins als betaalmiddel

Auteur: BNR Webredactie

In BNR Digitaal backup is de backup vandaag Vincent Everts. Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

De Oculus Rift is een soort duikbril die je compleet in een virtuele wereld brengt, terwijl je met de Google Glass toch de echte wereld blijft zien. Wat als we die twee combineren? Daarvoor is hier digitaal kunstenaar Sander Veenhof.

Mapcode
De mediahype rond de bitcoins is even voorbij, de waarde van de digitale munt is nog steeds erg hoog. Één bitcoin is nu 480 dollar waard. Je kan er mee betalen, maar door een rechterlijke uitspraak wordt het niet als geld gezien en behandeld. Maar de Nederlandse bitcoin-handelaar Bitonic wil via een hoger beroep afdwingen dat bitcoins voor de wet de status van geld krijgen. In de studio Daan Kleiman van Bitonic en Menno Weij, van SOLV advocaten.

Forbes
Volgens een  jaarlijkse rapportage van de website CEO.com is 68 procent van de topmannen uit de Forbes 500 lijst niet sociaal actief. Die score is ongeveer vergelijkbaar met volgend jaar. Volgens de cijfers hebben 42 CEO's uit de Forbes-lijst een Twitteraccount, versus 28 vorig jaar. |Het aantal actieve account is maar marginaal gestegen, van 67,9 procent naar 69 procent.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen