Digitaal12 mrt '14 16:06

BNR Digitaal 12 maart | WappZapp in de slag met Netflix

Auteur: BNR Webredactie

WappZapp gaat keijhard de concurrentie aan met Netflix en komt met een vergelijkbaar abonnement. Tegelijkertijd zorgen dit soort bedrijven voor extra drukte op het net, en dat heeft gevolgen voor het gebruik ervan. Onze backup vandaag is Vincent Everts.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Volgende maand komt WappZapp met een abonnement waarbij je voor 7,99 euro per maand onbeperkt films en series kan kijken. Dezelfde prijs als Netflix hanteert, met naar eigen zeggen een vergelijkbare content. Wat hun plannen zijn, vertelt Wienke Giezeman.

Netneutraliteit
De groei van bedrijven als Netflix en WappZapp heeft wel gevolgen voor het internetgebruik. In Amerika betaalt Netflix al een extra bedrijf aan provider Comcast om goede kwaliteit video te kunnen leveren. In Nederland is dat vooralsnog verboden, maar de baas van Ziggo opperde wel een soortgelijk systeem in te voeren in Nederland. Volgende week wordt in Brussel over dit systeem gesproken, en dat heeft gevolgen voor ons - weet Janneke Sloetjes van Bits for Freedom.

Report
Digitaal pesten wordt een steeds groter probleem voor jonge tieners. Misschien dat in de toekomst een digitale buddy hulp kan bieden: Robin. Een computerprogramma waar kinderen hun problemen mee kunnen “bespreken”. Robin is ontwikkeld door Janneke van der Zwaan die deze week aan de Technische Universiteit in Delft op het programma promoveerde. Verslaggever Laurens Boven testte Robin..

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen