Digitaal31 dec '11 19:11Aangepast op 31 dec '11 20:15

2011/2012 | De 10 beste apps

Auteur: Pieter van den Akker

Apps, ze blijven maar oprukken. Op Oudejaarsdag mag een lijstje met de beste apps van 2011 niet ontbreken. Hoofdredacteur Erwin van der Zande van de website en het magazine Bright zette ze speciaal voor BNR op een rij.

1. Instagram (iPhone)

"Deze razendpopulaire foto-app is van 2010, maar beleefde in 2011 zijn echte doorbraak. Instagram is niet de enige app met filters voor je foto's, maar wel de beste en leukste."

2. Wordfeud (iPhone/Android)

"Zeer verslavende multiplayer-versie van Scrabble. Het zit echt goed in elkaar: mooi dat je 72 uur de tijd hebt om een zet te doen wanneer het jou uitkomt. Wordfeud is de Angry Birds van 2011."

3. Flipboard (iPad/iPhone)

"Het sociale magazine met de feeds van je vrienden, blogs en nieuwssites in een heel knap jasje. De iPad-app was al een sensatie en ook de nieuwe iPhoneversie verbaast weer. Flipboard werkt als een tierelier."

4. Google Docs (Android)

"De beste nieuwe Android-app van 2011. Van Google zelf uiteraard."

5. De Geweldige Vliegende Boeken van meneer Morris Lessmore (iPad)

"Dit is de toekomst van het boek. In dit geval een kinderboek."

6. Ziggo TV (iPad/iPhone)

"De eerste grote kabelaar in Nederland die je live tv laat kijken op je iOS apparaat. Een versie voor Android is onderweg."

7. Money and Speed (iPad)

"Bij Bright hebben we een 'screenzine' gemaakt voor de iPad, dit is een zogeheten 'touchdoc': een uitgebreide versie van de gelijknamige VPRO Tegenlicht tv-documentaire."

8. Lifelapse (iPhone)

"Gaafste app-idee van Nederlandse bodem. Lifelapse neemt elke 30 seconden een foto. Het LifePouch-halstasje is wel aan te raden, dan heb je je handen vrij."

9. Via Panam (iPad)

"Prachtige app van fotograaf Kadir van Lohuizen die van zuidelijk Chili naar noordelijk Alaska reist. Kijkt als een roadmovie."

10. Vital Signs Camera (iPad 2)

"Met de camera in de iPad 2 geeft Philips je een snelle eerste diagnose. Eerste versie is wat rudimentair, maar de app wijst de weg naar toekomst."

Bonus:

Bright (iPad/iPhone)

"Gratis elke dag nieuws, video's en app-tips, en wekelijks mooie wallpapers!"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen