Digitaal5 feb '14 13:03Aangepast op 5 feb '14 15:52

BNR Digitaal 5 februari | 'Intieme' technologie en digitale sekstoys

Auteur: BNR Webredactie

Een hele intieme uitzending van BNR Digitaal vandaag: we gaan het hebben over de laatste onderzoeksnotitie van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) over hoe techniek steeds intiemer wordt en steeds meer in en om uw lichaam plaatsvindt. Ook is de bedenker van Kiiro te gast, een Nederlandse startup die handelt in digitale sekstoys.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Intieme technologie

Techniek komt steeds vaker op u, om u of ín u te zitten. En dat heeft verstrekkende gevolgen. Daarover gaat het laatste onderzoek van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie. De directeur van dat instituut, Menno van Doorn komt bij ons langs om te vertellen waar u als consument of ondernemer rekening mee moet houden.

Digitale sekstoys

De één zit aan de andere kant van de wereld, maar toch kunnen ze elkaar tijdens het liefdesspel voelen. Het kan met de technologie van de Nederlandse startup Kiiroo. Ze hebben een digitale vibrator en een digitale namaak-vagina ontwikkeld die via internet met elkaar in contact staan en elkaars bewegingen simuleren. Het bedrijf probeert nu via crowdfunding geld bij elkaar te sprokkelen en heeft in een paar dagen al 15 procent van het target binnengehaald. Toon Timmermans van Kiiroo zit bij ons aan tafel.

De backup van vandaag is hacker Arjen Kamphuis.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen