Digitaal15 aug '11 21:06Aangepast op 15 aug '11 21:34

Nederland telt ruim 1 miljoen twitteraars

Auteur: Karin Backx

Nederland telt meer dan 1 miljoen actieve twitteraars. Zij plaatsen dagelijks meer dan twee miljoen berichten op de microblog. Woensdag is de favoriete dag om te twitteren. Dat blijkt uit een onderzoek van Obi4wan, een online social media monitoring bureau.

Het bedrijf heeft meer dan 15 miljoen Nederlandstalige tweets in een week tijd verzameld en geanalyseerd. Het gaat om tweets die in de Nederlandse taal geschreven zijn en niet afkomstig van Nederlandse accounts die in een andere taal zijn geschreven.
Meest fanatiek
De meeste Nederlanders schrijven niet meer dan tien tweets per week. Meer dan 173.000 mensen twitteren tot honderd berichten en een kleine groep plaatst meer dan duizend tweets per week.
In Noord-Holland wordt het meest fanatiek getwitterd, op de voet gevolgd door Zuid-Holland. Zeeland is hekkensluiter, in deze provincie wordt het minist getwitterd.
Zondag uurtje later
Op vrijdag en zaterdag twitteren we meer in de avond en op zondag komt het op Twiiter ook allemaal een uurtje later op gang dan op andere dagen van de week.
Uit het onderzoek blijkt ook dat van de meer dan 1 miljoen onderzochte accounts er18.242 geen volgers hebben en 18.393 zelf niemand volgen.
Het grootste deel van de Twitteraars heeft minder dan honderd vrienden en volgers.
Luister dinsdagochtend naar een interview met de onderzoekers op BNR.

Gerelateerde artikelen